Barcelona, Spain - March 04, 2012: Extensive cargo area at the port of Barcelona, where hundreds of containers, trucks and cars are loaded on freight ships for transportation on March 04, 2012 in Barcelona.

Aruba ta yegando na 80mil auto registra na departamento di Impuesto. Te dia 8 di januari ultimo, nan tabatin registra 87.974 vehiculo di motor. Pero un par di ora ya caba nan a yega na 88.001 vehiculo registra, asina vocero di e departamento aki, Meverlyn Romano a informa.

E cantidad aki ta keda aumenta cada aña y nan ta ripara cu rapidamente ‘Aruba ta yenando cu hopi auto. Nos ta ripara esaki den e trafico’ el a bisa. E categoria mas grandi ta keda e plachi tipo ‘A’ cu 76.887 auto. Un 88% di e total cu nan tin registra actualmente, cu ta 77.513, a haci e pago completo di belasting.

Mientras cu un 3% ta representa 2.661 plachi cu ainda mester wordo paga pa e dos mita di 2019. Un cifra di 5.719 cu no tin un pago mes pa aña 2019, cu ta representa un 7% di e total di vehiculo registra den e departamento aki. Ambos ta un suma di mas cu 8 mil plachi cu no a wordo paga. Kiermen 10% no a haci pago completo di aña 2019 of no a haci pago mes. “E 8mil algo aki ta un cantidad toch considerabel, mirando cu nos aña ya a cambia…” el a bisa.

Nan tin un cantidad di 2.081 plachi cu ta nifica un 2%, nan ta di e personanan cu pa un of otro motibo a entrega nan plachi, ya sea temporal of definitivamente.

E plachi actual di 2019 colo oraño cu blanco ta keda valido te fin di maart. Cliente nobo lo haya temporalmente e plachi di aña 2019 y na momento cu departamento aki tin disponibel e plachi 2020, e cliente nobo lo haya e plachi aki.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here